Serious Request: Het is bijna zover!

0
122
hs-20151031-sr15_high_002

Vrijdag 18 december start het weekend van Serious Request Zuidhorn. Drie dagen lang zet Zuidhorn zich in voor het goede doel. Dit jaar is dat doel de hulp aan kinderen en jongeren in oorlog- en conflictgebieden die hierdoor niet naar school kunnen.

De slogan voor dit jaar is ‘keep them going’ – houd ze in beweging.

Een slogan die erg toepasselijk is: in Zuidhorn komen wij in beweging, en hopen zo de kinderen en jongeren daar in beweging te krijgen. Op heel veel verschillende manieren komen mensen in beweging of hebben dat al gedaan. Zoveel verschillende initiatieven: mensen maken dakgoten schoon, helpen met verhuizen, bereiden maaltijden, verkopen eten en drinken, halen flessen op, breien sjaals. En natuurlijk is er ook weer de overbekende 24uurs-wandelestafette. 24 uur onafgebroken in beweging blijven. Allemaal voor die kinderen en jongeren.

‘Keep them going’ klinkt ook als een aanmoediging om anderen in beweging te houden. Ook daarvoor roepen we jullie allemaal op om langs te komen op het terrein van Serious Request. Om de wandelaars bij de estafette aan te moedigen in beweging te blijven. Daarnaast kunt u op het terrein ook even rondkijken want er valt genoeg te beleven. Inwoners komen langs om cheques en eindbedragen te overhandigen die ze met hun acties hebben binnen gehaald, er zijn optredens met live muziek en dans, er zijn kraampjes met eten en drinken en daarnaast is er ook veel gezelligheid.

Als organisatie hebben we na vele uren van voorbereiding er ontzettend veel zin in. Op de volgende pagina’s ziet u wat er allemaal langskomt komend weekend. We hopen jullie allemaal te zien op het terrein bij het Joh. Smitpark. Voor een weekend vol beweging.

Martijn Dekker, namens de organisatie bestaande uit: Cathy de Ruiter – Peter Klamer – Rein Jan Zijlstra – Martijn Dekker – Michel Boot – Corry Boot-van der Molen – Hanny Schutte – Bart Brandts Buys – Rene Theodorie (v.l.n.r., Wilco de Boer ontbreekt)