Serious Request: MHCW zet zich ook in voor het goede doel

0
263
Zuidhorn Hockey Serious Request

ZUIDHORN – Naast alle spraakmakende initiatieven, evenementen en activiteiten die er in het weekend van 18, 19 en 20 december plaatsvinden, komt ook de Mixed Hockeyclub Westerkwartier (MHCW) uit Zuidhorn met een geweldig idee voor de Serious Request-actie in Zuidhorn.

“Er staat al een spaarvarken op de bar in de kantine”, lacht Marloes Biemans van de evenementencommissie van MHCW. “En die nemen we in het Serious Request-weekend mee naar onze stand, zodat mensen geld kunnen doneren.” De hockeyclub zal met een stand op het terrein staan waar ze lichtstaafjes gaan verkopen. “Dat zijn van die staafjes waar je armbanden of kettingen mee kan maken”, legt Biemans uit. “Dat is hartstikke leuk in het donker, bijvoorbeeld tijdens de 24-uurs wandel-estafette, overal van die gekleurde lichtjes.”

Verder probeert de hockeyclub een team op te richten die zelf mee gaat doen aan de wandel-estafette. “We proberen een team samen te stellen van ongeveer 10 tot 15 mensen”, vertelt Biemans. “Mijn dochtertje van 10 doet ook mee, maar we proberen dan nog een aantal volwassenen voor ’s nachts te zoeken. Het doel is uiteindelijk om met twee of drie teams onder de vlag van de hockeyclub mee te lopen!”

De hockeyclub kan altijd extra mensen gebruiken tijdens het evenement, vertelt Biemans. “We zoeken nog mensen voor de wandel-estafette, voor achter de stand, hoe meer mensen, hoe beter!”, lacht ze. “We proberen zoveel mogelijk mensen naar het park te halen.” Aanmelden of meer informatie: www.mhcw.nu.