Tijdelijke woningen in centrum Surhuisterveen

0
289

SURHUISTERVEEN – Aan de Gedempte Vaart in Surhuisterveen komen maximaal twaalf huurwoningen, die er maximaal tien jaar mogen staan. De gemeente heeft vorige week besloten mee te werken aan een initiatief van de Flexibele Makelaar. Het gaat om tijdelijke woonunits, die van alle gemakken voorzien zijn.

Met het plan moet niet alleen de huurvraag in het dorp beantwoord worden, ook moeten de units een gat in het centrum opvullen. Gedacht wordt aan twaalf appartementen, die verdeeld worden over drie blokken. Daar komen nog eens 17 parkeerplaatsen bij. Na maximaal 10 jaar verdwijnen de woningen weer en wordt de grond leeg opgeleverd.

Om de plannen uit te kunnen voeren moet de gemeenteraad nog wel toestemming geven om het bestemmingsplan te wijzigen. Bovendien moet een vergunning worden afgegeven, waarna de bouw pas echt begint. Een definitieve planning is er nog niet.