Zonnehuis en SWgZ initiatiefnemers voor dagbesteding zonder indicatie Zuidhorn

0
126

ZUIDHORN- In januari 2016 start een nieuwe vorm van dagbesteding in Zuidhorn. Deze is vooral bedoeld voor ouderen die thuis wonen en niet in staat zijn op eigen initiatief deel te nemen aan reguliere welzijnsactiviteiten zoals een kaartclub, een jeu de boules- of muziekvereniging. Het gaat om een initiatief van Zonnehuisgroep Noord en de Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn (SWgZ). De dagbesteding is opgezet met het oog op de veranderingen in de zorg. Door die veranderingen krijgen ouderen minder snel een indicatie voor dagbesteding. In nauw overleg met SWgZ schreef Zonnehuisgroep Noord een plan voor het opzetten van dagbesteding zonder indicatie.

Het initiatief wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeente Zuidhorn en vindt plaats in het Zonnehuis Oostergast. De gemeente stelt een bedrag van 14.702 euro per jaar beschikbaar voor de dagbesteding in 2016 en 2017. Deelnemers kunnen meedoen aan allerlei activiteiten en krijgen een warme maaltijd en drankjes. Ze betalen een eigen bijdrage van tien euro per dag. Vrijwilligers begeleiden de dagbesteding met ondersteuning van een beroepskracht.