Kerstviering Ichthusschool Zoutkamp

0
142
Kerstviering Ichthusschool Zoutkamp

ZOUTKAMP – Vorige week zat de kerk in Zoutkamp stampvol! Vaders moeders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s, buren, vrienden en oppassen waren allemaal gekomen om met de kinderen en meesters en juffen van de Ichthusschool Kerstfeest te vieren. Eigenlijk zou dit jaar het Kerstfeest op school worden gevierd, maar omdat de Ichthusschool volgend schooljaar met de Solte Campe een samenwerkingsschool is, werd gekozen voor de laatste keer als zelfstandige school het Kerstfeest in de kerk te vieren.

Na het welkom door de directeur, meester Siep Smidts, werd samen het lied ‘Komt allen tezamen’ gezongen en daarna waren de kinderen aan de beurt. De groepen 1 t/m 4 hadden een mooi kerstspel ingestudeerd. Ze vertelden in korte gedichtjes het Kerstverhaal dat op de beamer werd getoond en wisselden dit af met mooie kerstliedjes. Groep 5, 6 en 8 brachten daarna het verhaal ‘Niemand is zoals jij’ van Max Lucado in musicalvorm, ook met verschillende liedjes. Als laatste was groep 7 aan de beurt. Zij spraken in kerstwensen onder andere hun hoop uit op vrede, een einde aan armoede en dat alle kinderen in de wereld naar school kunnen en onderstreepten dit met een collecte voor de Voedselbank.