Laura van Kessel

0
290

Dirigent KUG

“Ik ben nu 6,5 jaar dirigent en ben sinds twee maanden dirigent bij het mannenkoor ‘Koor Uut Grunn’ (KUG) uit Zuidhorn. Ik vind het hartstikke leuk! Een mannenkoor heeft een heel ander geluid, en dat is geweldig. Ik dirigeer nog vijf andere koren. Twee vrouwenkoren, twee gemengde koren en een kinderkoor. Sinds twee jaar werk ik voor mezelf, en het gaat hartstikke goed. Ik kan er goed van leven, vind het leuk om te doen en ik blijf het voorlopig ook zeker doen. Ik ben er elke avond druk mee. Ik ben bij KUG terecht gekomen door een advertentie die ik voorbij zag komen via Facebook, dat ze een nieuwe dirigent zochten. Ik heb direct gesolliciteerd, want ik had nog geen mannenkoor en het was op een avond dat ik nog geen andere koren had. Het klikte van beide kanten. Het gesprek was hartstikke leuk, ik heb er wel een uur gezeten! De andere kandidaten hebben ze toen afgezegd, want ik was het direct geworden. Voordat ik kwam heeft KUG 13 jaar lang een mannelijke dirigent gehad, dus het was voor sommige mannen wel wennen, dat er ineens een vrouw stond. Het is een echt mannenkoor, met ongeveer 35 leden. Maar de reacties waren positief en ik heb er totaal geen problemen mee gehad. En zij ook niet. Tijdens mijn studie zat ik ook met vrijwel alleen mannen, en daar heb ik ook nooit problemen mee gehad. Ik heb de studie Compositie, Muziekproductie en Studiotechniek aan het conservatorium aan de Hanzehogeschool in Groningen gedaan. Wat de hoogtepunten zijn uit mijn muzikale carrière? Ik heb een keer in een televisieprogramma gestaan, ‘De hit’. Ze waren op zoek naar de beste singer/songwriter. Het is maar acht afleveringen op televisie geweest, maar dat vond ik zo’n geweldige ervaring en zo tof om mee te maken! Het laatste optreden dat ik met KUG heb gedaan was op het Serious Request-evenement in Zuidhorn. En de komende zal rond Koningsdag zijn!”