Leekster Voetbalgala van start

0
831

GVB en OKVC niet door naar hoofdtoernooi

LEEK – Veel doelpunten, spannende wedstrijden en veel publiek, kenmerkte de start van het Leekster Voetbalgala. GVB en OKVC, de enige twee streekclubs van het B-toernooi, hebben zich niet kunnen plaatsen voor het hoofdtoernooi, dat maandag van start is gegaan.

De aftrap werd donderdag al verricht door Robin Klazinga, zoon van Roel Klazinga, die in mei overleed. Robin schoot meteen de bal in het doel. Robin speelde in een ver verleden voor het toenmalige VV Leek. Hij herinnert zich nog de finale in 1985, tegen Roden. Robin, bijgestaan door zijn moeder Mieke, noemde het eerbetoon mooi. “Zo blijft hij in herinnering”. Jammer dat er bij de aftrap weinig toeschouwers waren, al zal dat bij de uitreiking van de eerste Roel Klazinga-trofee anders zijn. Overigens kon de andere zoon, Tim, niet bij de opening zijn, Dames hebben zich in het mannenbolwerk van het Gala gewerkt. Al jaren timmeren vrouwen aan de weg, de organisatie vond het tijd om ze te laten deelnemen op het Gala. Het is even wennen. Ook voor de dames zelf, die van de omroeper te horen krijgen dat ze de oorbellen en ringen uit moeten doen. Torenhoog favoriet Nieuw-Roden speelt de eerste damesfinale tegen JV Oostenburg. Vrijdagavond werd OKVC- dat de plaats innam van Ezinge- uitgeschakeld. OKVC verloor de eerste wedstrijd sneu. De Oldenhovers hadden een gelijkspel tegen Zevenhuizen binnen bereik, maar verloren in de laatste minuut: 2-3. Vervolgens waren er twee monsternederlagen (Haulerwijk en Fochteloo). Maar in de laatste wedstrijd toch nog een overwinning, tegen Houtigehage.: 6-2. OKVC eindigde als vierde in de poule. OKVC was niet op volle sterkte, aangezien het een dag later een competitiewedstrijd moest inhalen. Datzelfde gold voor GVB, dat in de andere poule werd uitgeschakeld. GVB eindigde als derde. De blauwhemden wonnen twee duels, waaronder een 11-2 zege op het zwakke Wispolia. In de laatste wedstrijd verloor GVB met slechts 4-2 van het ongenaakbare TLC. GVB werd uitgeschakeld. Vorig jaar plaatsten de Grootegasters zich wel voor het hoofdtoernooi.