Marloes Tamminga bakt pannenkoeken tijdens Serious Request

0
1687
Zuidhorn Serious Request

‘Het gaat heel goed, we zijn eigenlijk de hele tijd wel aan het bakken!’

ZUIDHORN- Samen met haar kinderen staat ze zaterdagmiddag voor Serious Request Zuidhorn pannenkoeken te bakken in het Johan Smit Park. Een eigen karretje, een aantal pannen, beslag, poedersuiker en stroop zijn hiervoor de ingrediënten. “Eigenlijk zijn we met z’n vieren,” lacht Marloes Tamminga terwijl ze naar een vriend gebaart van haar zoon die ook mee komt helpen. “Het gaat heel goed hoor. We zijn eigenlijk de hele tijd wel aan het bakken. Iedereen mag zelf de prijs bepalen en al onze opbrengsten zijn voor Serious Request.”

Marloes Tamminga gooit wat poedersuiker over een pannenkoek en wikkelt de lekkernij in aluminiumfolie. Daarna overhandigt ze ‘m aan de jongen die voor de kar staat te wachten. Volgens Tamminga is het karretje waarachter ze staat van haar kinderen, Hidde en Floor. “We gingen wel eens naar van die Foodtruckfestivals en toen kregen wij het idee dat we zelf ook graag een eigen karretje wilden hebben. Mijn vader heeft het karretje samen met hen in de vakantie gemaakt. En hun oma de schorten, die ze dragen. Zo zie je maar, het is een heel familiegebeuren,” zegt ze lachend.

Het idee om voor Serious Request te bakken, kwam vanuit haar vader. “Hij hoorde in de kerk over Serious Request en dat leek hem een goed doel om je voor in te zetten. En nu staan wij hier, pannenkoeken te bakken van elf tot vier uur ’s middags.” Naast haar staat dochter Floor die een pannenkoek in de pan in de gaten houdt. Hidde kijkt toe. Hij vertelt dat ze vaak ergens naar toe gaan met de kar. “Maar een echt bedrijfje is het nog niet, hoor. Maar onze opa is in ieder geval heel enthousiast,” lacht hij. Als twee nieuwe klanten zich aandienen, pakt hij enthousiast een pan. “Ik maak de naturel pannenkoek wel!”