Ouders en kinderen lopen kerstwandeling CBS het Anker

0
133
zuidhorn kerstwandeling 1

zuidhorn kerstwandeling 2zuidhorn kerstwandeling 3zuidhorn kerstwandeling 4ZUIDHORN- CBS Het Anker organiseerde donderdagavond een kerstwandeling. Kinderen van groep 1 tot en met 8 wandelden samen met hun ouders. “Ze konden kiezen uit twee routes,” vertelt directeur Janneke Smid. “De engelenroute en de herdersroute. Er waren tien locaties bij betrokken. Zo is het zwembad de plek waar de kinderen zich in konden schrijven voor de wandeling.” Na de inschrijving gaan de kinderen op pad met een routebeschrijving. “Zij kwamen ook langs de Dierenweide waar acteurs de herders naspeelden. Langs de routes speelden ouders, leerkrachten en oud-leerlingen als acteurs het kerstverhaal na. Dat verhaal eindigde op het schoolplein met een levende kerststal, met schapen en Josef en Maria. Ouders konden daar glühwein drinken en kinderen limonade. Ik schat dat er ongeveer 750 mensen op de been waren.” Zelf deed de directeur ook mee aan het kerstverhaal. “Ik stond in de hal van het Zonnehuis,” lacht ze. “Mee te zingen met het Engelenkoor.”