’t Fean ’58 ziet het licht weer; Grootegast scoort erop los bij Friese Boys

0
116
Voetbal 't Fean 58

STREEK – Afgelopen weekend stond er een inhaalronde op het programma. Toch werden er nog wedstrijden afgelast (Niekerk en Eenrum). Je vraagt je af wat het voor zin heeft om nu nog te spelen, ook met het oog op de zaaltoernooien die alweer begonnen zijn. Vlak voor de Kerst toch nog vrolijke dagen bij ’t Fean ’58 dat VVI op een nederlaag trakteerde. Fc Grootegast verpulverde Friese Boys en zag concurrent Marum weer een punt verspelen. Won Grootegast met 11-0. GVB verloor zondag met 11-1, van Donkerbroek.

’t Fean ’58 boekte dan op de valreep van de winterstop de overwinning. De 4-1 zege op VVI was bovendien een knappe prestatie, want de ploeg uit Idskenhuizen bivakkeert in de subtop. De ontlading was dan ook groot na de 4-1. De doelpunten vielen pas diep in de tweede helft. De Feansters namen een 2-0 voorsprong, daarna werd het nog even spannend (2-1). In de slotfase maakten Harm Vrij en Corne Visser aan alle onzekerheid een einde. Door de zege heeft ’t Fean weer kans om de degradatie te ontlopen. Fc. Grootegast liet er geen gras over groeien tegen Friese Boys, dat vorig seizoen nog uitkwam in de vierde klasse. De groene brigade scoorde erop los: 0-11. Jeroen Beerlings maakte vijf doelpunten. Grootegast was duidelijk een maatje te groot voor de Friezen, die met tien man eindigden doordat de keeper een rode kaart kreeg. Door het puntverlies van Marum is de voorsprong gegroeid tot drie punten. GSVV kon het niet bolwerken tegen lijstaanvoerder WTOC. De thuisclub won ruim: 4-0. De mannen uit Gerkesklooster en Stroobos blijven daardoor onder de fatale streep. De euforie na de winnende slag tegen Zeester is bij VVSV’09 is alweer weg. Zaterdag verloor de ploeg van Jaap van der Ploeg met 2-1 van Boornbergum. Bij rust keken de kobaltblauwen- die vijf basisspelers misten- tegen een 0-2 achterstand. De keeper van de gastheren voorkwam erger. Na rust een herboren VVSV’09 dat nog wel de 1-2 op het bord kreeg, maar niet de gelijkmaker. OKVC kwam niet verder dan 1-1 tegen Noordbergum. De wedstrijd van vorige week was een wereld van verschil met gisteren. Vorige week een strijdlustig OKVC, zaterdag een wisselvallig elftal. OKVC begon goed en kwam via Timon van der Helm op 1-0, scorend in de rebound na een schot van Pieter Sieperda. Maar de ploeg van Wim Nube kon er geen vervolg aan geven en zakte als een plumpudding in elkaar. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. Zondag speelde Surhuisterveen bij koploper Mildam en kwam zonder punten thuis. In de topwedstrijd nam Mildam riant de leiding (3-1). Na de 3-2 werd het nog even spannend, de Feansters trokken aan het kortste eind. Surhuisterveen bezet de zesde plaats. GVB ging op bezoek bij het sterke Donkerbroek. Donderbroek bleek veel te sterk: 11-1. “Het mag natuurlijk niet voorkomen. Al moet daarbij aangetekend worden dat de vaste keeper niet in doel stond”, sprak Heine Scheerhoorn over zichzelf. Scheerhoorn moest werken, vandaar. En dus moest er een speler tussen de palen. Een speler, Frank Vening, scoorde namens GVB. “Nee, het Voetbalgala had geen invloed op de prestatie”, wimpelde de doelman dit mogelijke excuus weg.