‘We treden speciaal op voor het goede doel’

0
121
Zuidhorn Serious Request-4

ZUIDHORN- Drie vrouwen met rode jassen staan zaterdagmiddag bij elkaar met een kop koffie. Ze staan vlak voor de grote circustent waar ze zojuist hebben opgetreden. Het blijken drie blazers van muziekvereniging Oldkampbloazers. “We komen uit Zoutkamp en Oldehove,” vertelt een van hen. “Straks spelen we nog een keer 25 minuten. We treden speciaal op voor het goede doel.”

Jeroen Oosterhof staat zaterdagmiddag naar het optreden van de Oldkampbloazers te kijken. “Ik heb zojuist ook daar opgetreden,” zegt hij. “Met mijn nieuwe single, Op deze mooie dag.” Hij vertelt dat hij al sinds zijn veertiende muziek maakt. “Het leuke aan het muziek maken vind ik de optredens. Daar heb ik altijd heel veel zin in. Volgend jaar breng ik weer een nieuwe uit,” zegt hij.

Een paar meter verder van Jeroen wordt er door Janny Bekkema hard gewerkt achter de kraam van de catering. “We staan hier al vanaf tien uur en hebben veel koffie en koek verkocht,” zegt ze lachend. “En nu, tegen de middag begint de vraag naar broodjes knakworst toe te nemen.” Haar metgezel achter de kraam knikt. “En de koffie gaat ook hard hoor, we verkopen heel veel koffie,” besluit hij lachend.