Een reis van woonkamer naar woonkamer

0
146
den horn streekverhalen 1

den  horn streekverhalen 2den  horn streekverhalen 3den  horn streekverhalen 4DEN HORN – Afgelopen weekend organiseerde Mien Westerkwartier een ‘Huiskamervertelfestival’ in de huiskamers van Den Horn. Belangstellenden konden luisteren naar de verhalen van twintig vertellers die Groninger streekverhalen vertellen. Stichting Vertellus heeft de afgelopen maanden, samen met de vertelgroepen Twoes en Kom op Verhoal, hard gewerkt aan het instuderen van de streekverhalen. Het zijn korte verhalen van circa 5 minuten, waarin verteld wordt over bijzondere gebeurtenissen uit Groningen. De zondag bestond uit een reis van woonkamer naar woonkamer met steeds andere vertellers en nieuwe verhalen. Na afloop was er een winterbuffet voor de bezoekers.