Voedselbank Westerkwartier bakt appelbeignets voor gulle gevers

0
144
Grootegast Voedselbank-2

Grootegast VoedselbankGROOTEGAST- Vier vrijwilligers bakten woensdagochtend appelbeignets in het pand van Voedselbank Westerkwartier in Grootegast. Daar was een actie aan de gang waarbij er tussen 10.00 en 12.00 uur voedsel gedoneerd kon worden aan de Voedselbank. Ook op maandag, dinsdag en vrijdag werd de actie gehouden. De vrijwilligers bakten de beignets als tegenprestatie voor de gulle gevers. Bezoekers die meer over de Voedselbank wilden weten, konden komen voor een kijkje achter de schermen. Volgens Jan Oomkes, voorzitter van de Voedselbank Westerkwartier, was het erg geslaagd. “Het was heel leuk, we hebben heel wat bezoekers gehad. Er was zelfs een mevrouw en die had wekenlang appeltaarten gebakken en verkocht. Ze kwam een appeltaart en de opbrengst van 500 euro aan ons overhandigen.”