Doneer een zeeforel, krijg een kunstvlieg

0
216

LAUWERSMEER – Vanuit het project ‘Zeeforel Lauwersmeer – Vissen voor Verbinding’ is een bijzondere Crowdfunding actie gestart. De actie ‘Doneer een Zeeforel’ moet voldoende geld opleveren om in het voorjaar van 2016 weer een uitzet van grotere zeeforellen in het Lauwersmeer mogelijk te maken. Voor 10 euro ontvangt men een speciaal voor dit doel gemaakte kunstvlieg met certificaat.Inmiddels zijn al tientallen donaties ontvangen.

Sinds 2013 wordt er hard gewerkt om de zeeforel terug te krijgen in het Lauwersmeer en de beken die vanuit Drenthe in het Lauwersmeer stromen. De Waddenvereniging, Staatsbosbeheer, waterschap Noorderzijlvest, gemeente Dongeradeel, Sportvisserij Nederland, Sportvisserij Fryslân en de Hengelsportfederatie Groningen-Drenthe hebben een coalitie gevormd om deze iconische vissoort weer ruim baan te geven in onze regio.