Arie op zoek naar de sterren “15

0
203
ARIE ZIET DE STERREN

Arie Molenhuis, Pieterbuurster in hart en nieren, organiseert een groot jubileumfeest voor het Zeehondencentrum en zoekt daarvoor nog artiesten die willen optreden. Zijn tactiek? Gewoon in de bus stappen en erop af. Arie gaat op zoek naar de sterren en de Streekkrant volgt hem.

De uitnodigingsbrieven voor het Koninklijk Huis zijn op hun plek. U kunt gerust zijn. Arie slaagde er echter niet in om de papieren en de doos met knuffels persoonlijk aan prinses Beatrix te overhandigen. ‘Ik ben eerst bij haar geweest. Maar even aanbellen, iets overhandigen, samen een sigaretje roken en weer verder; die vlieger gaat niet meer op. Ik ben van Lage Vuursche naar Noordeinde gestuurd. Daar is alles gecontroleerd. Maar: het is op de juiste plek nu en op Noordeinde waren de mensen uiterst vriendelijk. Al met al heeft het me precies een dag gekost. Maar goed: ik doe het voor de zeehondencrèche. Dan kost het me maar een dag.’ En verder? Verder heeft Arie het druk. Met het orkest, vrijdag gaat hij een coverband bekijken en Arie heeft het vooral druk met het papierwerk. ‘Je gelooft het niet, maar er komt een papierwerk aan te pas. Dat houd je niet voor mogelijk. Onvoorstelbaar. Alles moet je invullen. Wanneer je op gaat bouwen, wanneer je een piek aan bezoekers verwacht en je moet zelfs het publiek omschrijven. Met andere woorden: welke groep mensen komt er in maart naar Pieterburen? Pfffff. Ook zoiets: de vergunningen worden tegenwoordig in Veendam (!) geregeld. Kun je nagaan. Door de Omgevingsdienst. Dat doen ze om alvast te ‘oefenen’ voor de herindeling. Gelukkig kreeg ik Gezina aan de lijn. Haar ken ik nog. Dat scheelt vast weer.’
Dan is er nog de ‘zaak Patricia’, de jonge zangeres uit Tsjechië. Arie gaat in principe naar haar toe. Maar: er is een manager. ‘Bij die manager heb ik eerst het verhaal maar neergelegd. Persoonlijk contact is altijd beter, maar de taalbarrière speelt ook mee. Ik wacht af wat voor noten die manager op zang heeft. Pas dan kijk ik welke vervolgstappen ik neem. Ik zal er alles aan doen om Patricia naar Pieterburen te krijgen. Want vergeet niet: Pieterburen is wereldberoemd. Dat moet ze beseffen. Andre Hazes en Lee Towers lieten dat in 1996 al weten. Naar Pieterburen kom je dus graag. Ik hoop dat de manager van Patricia dat besef ook heeft.’