Binne van der Boon

0
286
In Beeld - Binne van der Boon

Predikant Binne van der Boon neemt na tien jaar afscheid van de Protestantse gemeente in Surhuizum. Hij stopt niet met zijn werk als predikant, maar gaat verder in de kerken van Suaewoude en Tietjerk in de gemeente Tietjerksteradeel. “Ik verander van plaats, dus ik blijf nog wel predikant”, lacht hij. “Het is gebruikelijk dat predikanten na verloop van tijd veranderen van plaats. Ook is het gebruikelijk dat je woont in dezelfde plaats als de kerk waar je predikt. Wat betekent dat ik deze week ga verhuizen”, legt hij uit. Zelf gaan hij in het dorp Suaewoude wonen, en laat hij Surhuizum achter zich. Zijn vrouw en vier kinderen verhuizen mee. “Het is een soort sollicitatieprocedure”, legt hij uit. “Als je gekozen wordt en er zelf ook mee akkoord gaat, is het de bedoeling dat je meeverhuist. Er zijn zelfs twee extra kamers bij het huis gebouwd, zodat alle kinderen een eigen slaapkamer hebben. De hoogtepunten van de afgelopen tien jaar?”, lacht hij. “De diensten, de band in de kerk, het dopen van baby’s en ouderen en de gesprekgroepen.” Tijdens zijn laatste dienst op 3 januari is er uitgebreid afscheid genomen van Van der Boon. “Ik heb er heel veel zin in”, lacht hij.