Gjaltema uit Doezum verkoopt veel siervuurwerk voor Oud & Nieuw

0
245
Doeuzm vuurwerkverkoop

DOEZUM- Eigenaar Gjaltema van de gelijknamige winkel in Doezum is tevreden. Samen met een verkoopteam, die bestond uit zijn vrouw, zijn dochter en winkelpersoneel heeft hij veel vuurwerk verkocht. “Veel siervuurwerk,” zegt hij. “Dat is eigenlijk al jaren een trend in Nederland.” Hoeveel er precies van verkocht is? “Nou, dat kan ik niet zeggen, maar veel is het in ieder geval wel,” lacht hij.

Al meer dan 50 jaar verkoopt Gjaltema vuurwerk. “Maanden van te voren zijn we er al mee bezig en in de laatste drie dagen dat we het mogen verkopen, is het vaak ontzettend druk in de winkel. Het meeste werk gaat zitten in de voorbereidingen.” Een serieuze bezigheid, vertelt Gjaltema. “Het is inmiddels echt een bedrijfstak aan het worden.” Zelf is hij samen met zijn familie ook dol op vuurwerk. “We zijn zelf ook fanatieke vuurwerkafstekers,” besluit hij lachend.