Grootegast met uitmuntende rapportcijfers naar Gala; Grijpskerk rekent zich te snel rijk

0
245
Leek Leekstervoetbalgala halve finales

Tweede ronde Leekster Voetbalgala

Leek Leekstervoetbalgala halve finales-2Leek Leekstervoetbalgala halve finales-3Leek Leekstervoetbalgala halve finales-4Leek Leekstervoetbalgala halve finales-5Leek Leekstervoetbalgala halve finales-6Leek Leekstervoetbalgala halve finales-7Leek Leekstervoetbalgala halve finales-8Leek Leekstervoetbalgala halve finales-9Leek Leekstervoetbalgala halve finales-10Leek Leekstervoetbalgala halve finales-11Leek Leekstervoetbalgala halve finales-12Leek Leekstervoetbalgala halve finales-13Leek Leekstervoetbalgala halve finales-14Leek Leekstervoetbalgala halve finales-15Leek Leekstervoetbalgala halve finales-16Leek Leekstervoetbalgala halve finales-17Leek Leekstervoetbalgala halve finales-18Leek Leekstervoetbalgala halve finales-19Leek Leekstervoetbalgala halve finales-20Leek Leekstervoetbalgala halve finales-21Leek Leekstervoetbalgala halve finales-22Leek Leekstervoetbalgala halve finales-23LEEK – De streek heeft nog één vertegenwoordiger over op het Leekster Voetbalgala. En wat voor één! Fc. Grootegast toonde zich superieur in de laatste poulefase en bereikte daardoor de laatste acht. Grijpskerk haalde de kwartfinales niet, al waren de roodhemden er wel dichtbij.

Grijpskerk was ingedeeld met VEV’67, HFC’15 en Actief. Grijpskerk begon tegen torenhoog favoriet VEV’67. De Leeksters vielen de hele wedstrijd aan, maar Grijpskerk verdedigde sterk en kwam er af en toe gevaarlijk uit. Met name Sietse Jager liet zich gelden, was dichtbij de 1-0 en na de 1-0 achterstand strandde een imponerende solo maar net. Ook na de 2-0 kregen de rood-witten kansen en hadden daarbij ook pech. Bjorn van de Wilt maakte de wedstrijd toch nog spannend (2-1). Doelman Stephan Smit voorkwam een grotere achterstand. Ondanks de 3—1 nederlaag een veelbelovend begin. In de tweede wedstrijd zat Grijpskerk met 2-0 – treffers van Geert de Vries en Sietse Jager- op rozen tegen HFC’15. Maar nadat de Hoogkerkers terugkwamen tot 2-1 werd het in de laatste zes minuten toch nog billen knijpen. De winst kwam niet meer in gevaar. Sietse Jager rekende letterlijk op de laatste wedstrijd. VEV’67 was al zeker van de kwartfinales. De strijd om de tweede ticket ging tussen Grijpskerk en HFC’15, dat tegen het al geplaatste VEV moest. Alle berekeningen konden al gauw de prullenbak in doordat Grijpskerk tegen Actief op een 2-0 achterstand kwam. Toch was het weer Sietse Jager die Grijpskerk weer hoop gaf (2-1) en ook de 2-2 op fraaie wijze op het bord zette. Met nog twee minuten te gaan was Jager dichtbij 3-2. Maar de al vrijwel uitgeschakelde Eeldenaren wonnen de partij. Op het andere veld hield HFC’15 VEV’67 in bedwang: 2-2. Het punt was genoeg voor HFC’15. Grijpskerk viel daardoor buiten de boot. Fc. Grootegast trof ONR, Boerakker en Oerterp. Grootegast ging voortvarend van start tegen Boerakker. Ite Hoolsema was weer eens ouderwets op dreef. De voormalig international punterde de 1-0 binnen en bereidde al glijdend de 2-0 voor, die afgemaakt werd door Rick Buma. Rolf Hazenberg deed ook een duit in het zakje en was ook goed voor de 4-0. Met 5-0 mocht Boerakker nog blij zijn. Ite Hoolsema opende ook de score tegen ONR, dat ook volledig onder de voeten werd gelopen door een bij vlagen wervelend Grootegast dat dankzij Erwin Mensink opnieuw de nul hield: 6-0. In de laatste wedstrijd werd ook Oerterp platgewalst. En dan hebben we het wel over de halve finalist van vorig jaar. Met negen uit drie was Grootegast onbereikbaar voor de concurrentie. Boerakker werd tweede. Oerterp en meervoudig winnaar ONR gingen roemloos naar huis.

In de kwartfinale treft Fc. Grootegast HFC’15, de fusieclub die eerder speelde onder de naam CSVH. HFC’15- en CSVH- wonnen het toernooi nog nooit. Dit geldt ook voor Grootegast, dat zeker tot de kanshebbers moet worden gerekend. Grootegast heeft nog een rekening open staan. De laatste twee jaar werden de groenen in de kwartfinale uitgeschakeld.

Programma kwartfinales Gala-avond (komende zaterdag 9 januari):

Marum-VAKO (18.10 uur)

De Griffioen-DIO Oosterwolde (18.40 uur)

VEV’67-Boerakker (19.15 uur)

HFC’15 (za)-FC Grootegast (19.45 uur)

Tijden onder voorbehoud

Topscorers A-toernooi (tot zaterdagavond): Sjors Otter (DIO Oosterwolde) 14, Jeroen Beerlings (FC Grootegast) 12, Rick Buma (FC Grootegast) 11