Jesse van Wieren nog niet gevonden

0
166
LEENS Jesse van Wieren

LEENS- De 28-jarige Jesse van Wieren uit Leens is na zoekacties van vrijwilligers en de politie nog niet gevonden. Jesse verliet in de vroege ochtend van Nieuwsjaarsdag een café in Kloosterburen waarna hij bij een vriend zou blijven slapen, maar daar kwam hij nooit aan. Naar aanleiding daarvan werden er meerdere zoekacties op touw gezet om hem te vinden. “We hebben hem helaas nog niet aangetroffen,” vertelt Robert-Jan Valkema, woordvoerder van de politie Noord-Nederland.

Valkema vertelt dat ze met man en macht gezocht hebben naar de 28-jarige inwoner uit Leens. “Samen met vrijwilligers hebben we het gebied afgezocht. We hebben speurhonden ingezet, een politiehelikopter en de hulp van onze brandweercollega’s ingeschakeld om te zoeken in het water. Ook zaten er twee rechercheurs op de zaak. We hebben alle opties benut die we hebben als politie. Gisteravond zijn we gestopt met zoeken. We kijken wat we verder kunnen doen en vragen aan iedereen die meer weet over Jesse’s vermissing om contact met ons op te nemen. Dat kan via het nummer 0800-6070.”

Kor Berghuis, wethouder bij gemeente De Marne, vertelt dat er zondag met veel mensen naar Jesse is gezocht. “We waren met zo’n 200 tot 250 man,” vertelt hij. Zelf was hij ook betrokken bij de zoektocht. “Ik ken het gebied vrij goed, dus ik was eigenlijk een soort vraagbaak voor de coördinatoren van de zoekactie. De vrijwilligers hebben bij mensen aangebeld om te vragen of ze mochten kijken in schuurtjes en prielen. Ook zijn er landerijen afgezocht. We hebben geen aanwijzingen kunnen vinden. Voor de ouders is het natuurlijk erg emotioneel, ze weten niet waar hun zoon is, die onzekerheid is erg. Maar de betrokkenheid van alle mensen die meehelpen met zoeken, raakt hen enorm.”

Rob Benes, een goede kameraad van Jesse van Wieren laat weten dat hij direct ’s middags op Nieuwjaarsdag gezocht heeft naar Jesse. “Ik werd gebeld door een andere vriend van me of ik Jesse had gezien, ik was eerst niet ongerust maar later toen het langer duurde voordat hij er weer was, kreeg ik wel argwaan. We hebben het hele gebied doorzocht en wachten nu af wat de politie gaat doen. We houden hoop dat we hem levend vinden.”

Jesse van Wieren was op het moment van verdwijning gekleed in een spijkerbroek en een bordeaux met blauw gekleurd geblokt overhemd.