Lenteweer zorgt voor nieuw record bij ‘Slach om ‘e Toer’

0
1841
Slach om e toer

SURHUIZUM – Vorige week dinsdag was het al vroeg druk bij MFC ‘de Delfeart’ in Surhuizum. Hier konden de deelnemers zich inschrijven bij het startbureau voor de zesde editie van de Surhúster kuiertocht ‘Slach om ’e Toer’. Na een welkomstwoord van voorzitter Pieter Loonstra en een korte toespraak van dominee Binne van der Boon van de Protestantse gemeente Surhuizum gingen de eerste wandelaars om half negen van start. Of zoals Van der Boom het zei: “Wandel samen of alleen, met familie en met vrienden. Wandel in het licht”. En zo konden de lopers vol goede moed beginnen aan hun wandeltocht.

Door de grote aanloop was ondertussen bij de eerste stempelpost bij de Bosk een grote wachtrij ontstaan. Maar uiteindelijk kreeg iedereen een stempel en een kop koffie of thee met een stukje kerstbrood. Bij het startbureau was men inmiddels door de stempelkaarten heen, wat betekende dat er al 1000 wandelaars door de Noardelike Fryske Wâlden liepen op deze ‘lentedag’. Want met zo’n 10 graden boven nul en de natuur die al in voorjaarsstemming is, was er zeker geen sprake van een traditionele wintertocht.

Om 12.00 uur sloot de inschrijving bij het startbureau en kon men vaststellen dat er dit jaar 1103 wandelaars een ‘slach om ’e toer’ hadden gemaakt. Na het succes van vorig jaar, toen er bijna 700 waren ingeschreven, kan het bestuur dus opnieuw een record in de boeken noteren.

Dit jaar wordt er natuurlijk weer gelopen. Op woensdag 28 december 2016. Duurt nog even, maar verdient vast een plekje in de agenda. Hou voor meer informatie en foto’s van de tocht de website in de gaten: www.slachometoer.frl of volg op Facebook en Twitter via slachometoer.