’t Roblespark? Nee. ’t Doplespark

0
1690
Doezum nieuwjaarsstunt

Doezum nieuwjaarsstunt-2Doezum nieuwjaarsstunt-3DOEZUM – De letters van ’t Roblespark waren twee weken vermist. Spoorloos verdwenen. De gemeente op zoektocht, de Streekkrant op zoektocht. De letters waren nergens te bekennen. Wel speculaties en vermoedens, geen hard bewijs. Tot de redactie op 31 december een berichtje kreeg. Van Jorn Boersma, de voorzitter van de Doezumer Oudejaar Ploeg. Of we vanmiddag even langs wilden komen.

En inderdaad. De vermoedens klopten. De letters van ’t Roblespark, in Doezum, niet helemaal in ongedeerde staat, maar pronkend langs de weg. Alleen staat er niet meer ’t Roblespark, maar zijn de letters vakkundig omgebouwd tot ’t Doplespark. Wat een boefjes, die DOP-ers. Na de speech van Boersma wordt het duidelijk waarom ze de letters omgebouwd hebben: de Doezumer Oudejaars Ploeg gaat voor meer starterswoningen in Doezum. “En de naam van de wijk moet dan ’t Doplespark worden”, aldus Boersma. Enthousiast geklap en gejuich van de tientallen toeschouwers volgt. De gemeente kan weer met een gerust hart slapen. De letters zijn weer terecht en de stunt van de DOP-ers is weer, zoals elk jaar, ruimschoots geslaagd.