Vijfenzeventig bikkels trotseren kou voor een frisse start

0
213
Burum nieuwjaarsduik-2

Burum nieuwjaarsduik-3Burum nieuwjaarsduik-5Burum nieuwjaarsduik-6Burum nieuwjaarsduik-7Burum nieuwjaarsduik-8Burum nieuwjaarsduik-9Burum nieuwjaarsduik-10Burum nieuwjaarsduik-11Burum nieuwjaarsduik-12Burum nieuwjaarsduik-13Burum nieuwjaarsduik-14Burum nieuwjaarsduik-15Burum nieuwjaarsduik-16Burum nieuwjaarsduik-17Burum nieuwjaarsduik-18Burum nieuwjaarsduik-19Burum nieuwjaarsduik-20Burum nieuwjaarsduik-21Burum nieuwjaarsduik-22Burum nieuwjaarsduik-23Burum nieuwjaarsduik-24Burum nieuwjaarsduik-25Burum nieuwjaarsduikBURUM – Na het startschot, gegeven door Groninger presentator Jaap Nienhuis, gingen ze het water in voor de Nieuwjaarsduik van 2016. De bikkels van Burum. Gewapend met Unox-mutsen en een fikse kater. Maar dat mocht de pret niet drukken, want het water in, dat zouden ze. Weer of geen weer. Gelukkig was het vijf graden, dus het viel allemaal reuze mee. Een aantal fanatieke deelnemers zwom zelfs nog een rondje door de haven.

Het koude water van haven ‘De Dwinger’ aan de Meerpaal in Burum mocht dit jaar ook twee Braziliaanse deelnemers verwelkomen, waardoor het evenement een internationaal tintje kreeg. Naast deze twee bijzondere gasten deden er ook veel groepen mee, die zich lieten sponsoren voor onder andere World Servants en Serious Request. “Deze 18e editie van de Nieuwjaarsduik in Burum was een groot succes”, aldus de organisatie.  [Foto’s Erik Veenstra]