Arie op zoek naar de sterren 1”2016

0
254
ARIE ZIET DE STERREN

Arie Molenhuis, Pieterbuurster in hart en nieren, organiseert een groot jubileumfeest voor het Zeehondencentrum en zoekt daarvoor nog artiesten die willen optreden. Zijn tactiek? Gewoon in de bus stappen en erop af. Arie gaat op zoek naar de sterren en de Streekkrant volgt hem.

Dé hamvraag is natuurlijk, beste Arie, waarom je zoveel moeite doet. Want zoals jij maar al te goed weet, je kop gaat er figuurlijk af als er iets niet goed is. Dan telt al dat vrijwilligerswerk – want dat is het- niet meer. ‘ De zeehondencrèche is er niet alleen voor zeehonden. Het heeft enorme waarde voor Pieterburen, de regio en zelfs Nederland. De crèche heeft steun en donateurs nodig. Dat verdienen de mensen die er nu zitten dubbel en dwars. Er staat een open en transparante organisatie. En daar zet ik me graag voor in’, zegt Arie, die ook de afgelopen week het nodige regelde. En bekeek. Want zo lette hij met zeer speciale aandacht op coverband Switch. Zij traden op in De Halte in Niekerk. ‘Ik heb genoten. De zaal was vol en het klonk als een klok. Ik zou Switch er graag bij hebben in maart. Echt waar. Prima band, uit de regio met leuke bandleden, zegt Arie, die bovendien zondagmiddag een concert in de kerk van Kloosterburen bezocht. Daarnaast spookt er bij Arie vooral veel door het hoofd. Zo is hij van plan een veiling te organiseren op vrijdag en bezoekt hij de provincie. Arie slaagde er bovendien in om Evert Baptist zover te krijgen om op zaterdagavond naar Pieterburen te komen. ‘Evert presenteert en entertaint’, zegt Arie, die nog een week in de regio blijft en dan een bezoek brengt aan Volendam, Amsterdam en Vinkeveen. Verder ligt er nog de stapel papierwerk en speelt nog het ‘dossier’ orkest. Want Arie maakt zich er allesbehalve gemakkelijk van af. Hij wil iets bijzonders. Alles moet kloppen. Met minder neemt Arie geen genoegen. Er is nog wel veel werk. ‘Dat is waar. Maar het gaat lukken. Volgende week slaan we spijkers met koppen en is het programma rond. Daar ga ik voor.’
Arie wil tenslotte nog even terugkomen op de ‘waarom-vraag? ‘ Ik geniet als er plezier is. Genieten andere mensen, dan geniet ik ook. Bovendien ontmoet je heel veel leuke mensen. Weet je hoe ik er over denk? Luister maar eens naar het nummer ‘Kleine Jongen’ van André Hazes. Dat verhaal vertelt alles. Heb ik helemaal niets meer aan toe te voegen.’