Buurthuiskamer Aduard bakt 2000 kniepertjes

0
190
aduard kniepertjes bakken 1

aduard kniepertjes bakken 2aduard kniepertjes bakken 3aduard kniepertjes bakken 4ADUARD- In buurthuiskamer Aduard werden dinsdag 2000 kniepertjes gebakken. Woensdagochtend konden de kniepertjes worden afgehaald. De opbrengst van de kniepertjes is bedoeld om de buurthuiskamer in stand te houden, laat Loes Lestestuiver van Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn weten. Volgens haar zijn alle kniepertjes verkocht. “Als we er nog 200 meer hadden gebakken, waren ze ook weggegaan,” zegt ze. Vijftien personen waren dinsdag aan het bakken, daaronder waren vrijwilligers van de buurthuiskamer maar ook bezoekers.

De Mannensoos heeft ook bijgedragen, vertelt Lestestuiver. “Ze hebben de bestelformulieren in het dorp rondgebracht.” Volgens haar willen ze volgend jaar weer kniepertjes gaan bakken. “Alleen dan willen we graag een keukenmachine gebruiken, want de persoon die het deeg kneedde kreeg op een gegeven moment wel last van zijn handen,” besluit ze lachend.