Anne-Willem Hoekstra

0
283
In Beeld - Anne Willem Hoekstra

In de een na laatste week van januari wordt in Surhuisterveen de Week van Gebed georganiseerd. “We bidden dan, met alle kerken samen, de hele week voor het dorp en de wereld”, vertelt Anne-Willem Hoekstra, jeugdwerker bij PKN Surhuisterveen. “We gaan samen in gebed voor de problemen in ons land en ook de wereld. Het is een week waarin kerken elkaar vinden.”

Hoekstra is zelf bijna 5,5 jaar jeugdwerker bij de PKN Surhuisterveen. “Het was niet mijn eerste plan om jeugdwerker te worden”, lacht hij. “Ik wilde eigenlijk melkveehouder worden. Maar 10 jaar geleden heb ik in een kerkdienst een roeping ervaren, waarin God vertelde dat Hij mij op het oog had, en toen heb ik het roer volledig omgegooid en ben ik een Bijbelschool gaan volgen. Het balletje is gaan rollen en zo ben ik jeugdwerker geworden.”

De Week van Gebed zal op verschillende locaties plaatsvinden: 18 januari (19.00 uur) in De Regenboog, De Dellen 48; 19 januari (19.00 uur) in De Bining, Gedempte Vaart 8; 20 januari (19.00 uur) in De Bining, Gedempte vaart 8; 21 januari (20.00 uur) in De Vluchtheuvel, Kortelaan 1 en 22 januari om 19.00 uur in De Regenboog, de Dellen 48.