Burgemeester wil onderzoek zorg na dood Jesse van Wieren

0
149
Kloosterburen vermiste Jesse-2

Kloosterburen vermiste Jesse-3Kloosterburen vermiste Jesse-4Kloosterburen vermiste JesseKLOOSTERBUREN- De dood van Jesse van Wieren heeft een enorme impact op het dorp Kloosterburen en haar inwoners. Dat zegt burgemeester Koos Wiersma. Vorige week werd bekend dat de verdachten, een 25-jarige inwoner en zijn 27-jarige vriendin, onder behandeling stonden van Stichting Keroazie, een instelling in Pieterburen die mensen begeleidt met psychiatrische problemen, verslavingen en verstandelijke beperkingen. Wiersma laat weten een onderzoek in te stellen naar de zorg. “Het is van belang dat er een onderzoek komt naar de kwaliteit van de zorg en de begeleiding, met de instellingen die daarbij betrokken zijn.”

Burgemeester Wiersma vertelt dat hij Stichting Keroazie absoluut niet verantwoordelijk houdt voor de dood van Jesse. “Nee, maar een onderzoek naar de organisatie van de zorg, wie is voor wie verantwoordelijk, is wel belangrijk.” De dood van Jesse noemt hij tragisch.“Het is voor de familie tragisch dat hun zoon is overleden. En hij voetbalde bij de voetbalvereniging in Kloosterburen. Daar is zijn dood ook hard aangekomen. En vooral na zo’n zoektocht, waarbij iedereen de hoop heeft hem levend te vinden, dat krijgt dan een absurde wending.”

Afgelopen woensdag was er een besloten bijeenkomst van familie, vrienden en betrokkenen in Kloosterburen. “De bijeenkomst ging niet uit van de gemeente, maar ik was er wel bij aanwezig,” zegt burgemeester Wiersma. “Er was verdriet, verbazing en boosheid dat dit in een dorp als Kloosterburen kan gebeuren. Ik ben zelf ook nog bij de familie langs geweest. Het is nu vooral zaak om op een fatsoenlijke en ingetogen manier afscheid te nemen van Jesse.”

Het Openbaar Ministerie (OM) laat op Twitter weten dat Jesse door geweld om het leven is gekomen. Dat zou blijken uit sectie. Het justitiële onderzoek loopt nog en de verdachten zitten vast.