“De jeugdsoos is voor zoveel meer partijen dan alleen jeugd”

0
199
Wehe de Hoorn Brand jeugdsoos

Afgebrande jeugdsoos Wehe-Den Hoorn krijgt vervolg

Wehe de Hoorn Brand jeugdsoos-2WEHE-DEN HOORN – Vorige week woedde er een hevige brand in de jeugdsoos van Wehe-Den Hoorn. Van de zes locaties ‘jeugdsoos’ in gemeente de Marne, zijn er nu nog maar vijf over. De gemeente laat het er niet bij zitten en gaat binnenkort om tafel om te kijken naar de mogelijkheden.

De gemeente is van plan zeker een vervolg te geven aan de jeugdsoos. “Het gebouw werd veel gebruikt”, aldus wethouder Herwil van Gelder van gemeente de Marne. “Voor de brand waren verschillende partijen, zoals Dorpsbelangen en Jongerenwerk, bezig om het pand enorm op te knappen, dus het is erg sneu dat dit nu is gebeurd. Er komt sowieso een vervolg, ook op korte termijn. Er is momenteel nog geen nieuwe locatie, want we moeten eerst in overleg met het bestuur van de jeugdsoos en Jongerenwerk.”

Met de verzekering is in ieder geval alles geregeld, geeft Van Gelder aan. “Er moet nu eerst opgeruimd worden en er moeten onderhandelingen plaatsvinden, want iets nieuws opbouwen kost veel tijd. Maar we zijn zeker van plan om verder te gaan met de jeugdsoos. De jeugdsoos is voor zoveel meer partijen dan alleen jeugd”, vult hij aan. “Het is een ontmoetingsplek breder dan alleen een jeugdsoos doet vermoeden, en daarom belangrijk voor de gemeente.”

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. “Ze zijn nog bezig met het onderzoek”, aldus de woordvoerder van de politie. “Ze weten nog niet hoe de brand is ontstaan.”

Gelukkig was de brandweer snel ter plekke en kon voorkomen worden dat de brand oversloeg naar het nabij geleden tankstation. Robert de Wit, clustercommandant van ’t Hoogeland, legt uit: “We hebben er direct een waterscherm tussen gezet, zodat de brand niet uit kon breiden. De regel is: eerst mens en dier, daarna uitbreiding voorkomen en dan pas blussen.”