Fusie tussen Noordermaat en ’t Marheem

0
2956

Het doel is één krachtige welzijnsorganisatie in het Westerkwartier

WESTERKWARTIER – Welzijnsorganisaties Noordermaat en ’t Marheem zijn per 1 januari 2016 gefuseerd en gaan samen verder onder de naam SPiNN. Het doel is één krachtige welzijnsorganisatie in het Westerkwartier. “Door onze krachten te bundelen zijn we nog beter in staat om inwoners uit het Westerkwartier op een zo optimaal mogelijke manier te laten participeren in de samenleving en waar nodig op laagdrempelige en professionele wijze te ondersteunen bij het herstellen of versterken van de sociale zelfredzaamheid”, aldus directeur Peter Elmont.

In december ging het licht definitief op groen voor de fusie, met instemming van alle betrokken bestuurders en beide organisaties. Noordermaat is al jaren actief met de uitvoering van maatschappelijk werk in de vier Westerkwartier gemeenten en welzijnswerk in de gemeente Leek en ’t Marheem is actief als brede welzijnsorganisatie in Marum en voert ook het jongerenwerk uit voor de gemeente Grootegast. De decentralisaties en daarmee gepaard gaande transitie en transformatie vragen om een andere wijze van organiseren van het werk. Door het samengaan willen de beide organisaties de huidige versnippering in het welzijnswerk in het Westerkwartier tegengaan en willen zij de maatschappelijke ondersteuning dichtbij de inwoner organiseren. “Professionals van Noordermaat en ‘t Marheem werkten al op veel fronten samen. Dit is een logische stap die ervoor zorgt dat we inwoners nog beter van dienst kunnen zijn”, aldus Ciska Smits van voormalig ’t Marheem.

SPiNN blijft met professionals en vrijwilligers onverminderd actief in de gemeenten Noordenveld, Midden Drenthe, Tynaarlo (SPiNN Drenthe), Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn (SPiNN Groningen). Multifunctioneel centrum ’t Marheem blijft voortbestaan in Marum. De hoofdlocatie van SPiNN is gevestigd in cultureel centrum AGORA (Rodenburg 1b) in Leek.