Jeugdraadsvergaderingen gemeente Zuidhorn voor leerlingen Gomarus –en Lauwers College

0
157

ZUIDHORN- Op maandag 25 januari en donderdag 28 januari 2016 worden er in het gemeentehuis in Zuidhorn jeugdraadsvergaderingen gehouden. Het Gomarus College en het Lauwerscollege nemen hieraan deel. Het gaat bij beide scholen om klas 4. De leerlingraadsleden worden ondersteund door echte raad/steunfractieleden en de leerlingwethouders door een echte wethouder. Ook journalisten van de Streekkrant zijn aanwezig om de leerlingjournalisten te ondersteunen.

Het onderwerp gaat dit keer over de openstelling van de winkels op zondag. De leerling praten op basis van partijstandpunten over een fictief raadsvoorstel, waarbij hen op het eind de vraag gesteld wordt of zij zelf voor of tegen de openstelling zijn.