De Voedselbank gaat, ondanks de gladheid, gewoon door

0
203

GROOTEGAST – Het uitgiftepunt van de Voedselbank in Grootegast ondervindt vrijwel geen problemen van de gladheid. Wel is het uitgiftepunt op vrijdag een uurtje extra open geweest, om de laatste pakketten te kunnen verstrekken aan mensen die donderdag vanwege de gladheid niet konden komen.

“We hebben een bericht op Facebook geplaatst om aan te geven dat de Voedselbank gewoon open was donderdag”, vertelt Jan Oomkes, voorzitter van de Voedselbank Westerkwartier. “En of mensen die niet in staat waren op hun voedselpakket op halen even wilden bellen, zodat we naar een oplossing konden zoeken. Het voedsel was in ieder geval allemaal aanwezig en we hebben alle pakketten kunnen maken samen met de vrijwilligers.”

Pop Poelman, bedrijfsleider op het uitgiftepunt in Grootegast, vult aan: “Er werd veel gevraagd of we wel gewoon open zouden zijn, en hebben via Facebook laten weten aan iedereen dat de pakketten gewoon opgehaald konden worden. Een aantal mensen hebben aangegeven dat ze donderdag niet konden komen in verband met de gladheid, daarom zijn we vrijdag extra open gegaan. En sommige pakketten zijn bezorgd door mensen die toch toevallig langs de huizen kwamen. Dus alle pakketten zijn gelukkig uitgegeven.”