FIM Grand Prix 2 WK Langbaan Solo 2016 op ‘Droombaan’ Eenrum

0
173
Riss-de-Jong_duel

EENRUM – Op zondag 21 augustus wordt het FIM Grand Prix 2 WK Langbaan Solo gehouden in Eenrum. Het evenement wordt georganiseerd door Motorclub Eenrum & Omstreken (MCE). Een topsport-evenement op het allerhoogste niveau in deze spectaculiare motorsport-discipline.

De 625-meter lange baan van Eenrum wordt door velen geroemd om zijn mooie ruime, oplopende bochten en de hoge snelheden die gehaald worden en kreeg al snel na de aanleg in 1957 de bijnaam ‘Droombaan.’ De snelheid van de coureurs kan oplopen tot boven de 160 km/uur. De lengte, breedte en de vlakke en (bij goede weersomstandigheden) keiharde ondergrond van het

Eenrumer ovaal en met name de ruime, vloeiende bochten maken het voor de coureurs mogelijk om het gas er vrijwel continu helemaal op te houden en in om in strakke en vloeiende ‘speedway’-stijl de bochten in te snijden.