VV Niekerk positief over kunstgrasvelden

0
244

NIEKERK – Na het aflassen van meerdere trainingen en wedstrijden vanwege de slechte staat waarin de voetbalvelden van VV Niekerk verkeren, vond de vereniging het tijd worden voor kunstgrasvelden. Tijdens de raadsvergadering van afgelopen december gaf de raad aan dat nieuwe kunstgrasvelden inderdaad zeer gewenst zijn bij de voetbalvereniging. Maar dat er op dit moment geen geld voor is. Dat blijkt uit het raadsvoorstel dat het college van Grootegast naar de gemeenteraad heeft gestuurd. De plannen zijn verschoven naar de begroting voor 2017 en zullen over een half jaar weer op de agenda verschijnen. Hoe nu verder?.

Auke Henk Doornbosch, voorzitter van VV Niekerk, blijft positief en verwacht dat de kunstgrasvelden er zeker gaan komen. “Het is de bedoeling dat wij met de gemeenteraad in overleg gaan over de subsidies. Verder moeten we als voetbalvereniging nog veel voorbereiden. We moeten een onafhankelijke stichting oprichten die zal gaan over het beheer van de grasvelden. Eén die los staat van de gemeente en de voetbalvereniging.” Doornbosch is niet uit het veld te slaan en houdt voet bij stuk. “Ik ga ervan uit dat we bovenaan het prioriteitenlijstje van de gemeente komen te staan tijdens de begrotingsvergadering. Als dat allemaal geregeld is, kunnen we begin 2017 van start gaan met de aanleg van de kunstgrasvelden.”