Wobbe Reindersma

0
287

Wobbe Reindersma is de coördinator van ‘loket levende dorpen’ van Gebiedscoöperatie Westerkwartier en hij ondersteunt initiatieven en initiatiefnemers. Het ‘loket levende dorpen’ biedt hulp voor initiatiefnemers om te komen van een idee tot een projectvoorstel. De goede ideeën en initiatieven stromen uit het hele Westerkwartier binnen en zijn er inmiddels al een aantal leefbaarheidprojecten afgerond, weet Reindersma te vertellen. Hij vertelt ook dat het loket de cohesie in de samenleving moet versterken. “Een leuk voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld het beachvolleybalproject in Zuidhorn. Dat is niet alleen voor de vereniging, maar ook voor de scholen. En zo kunnen verschillende maatschappelijke instanties samenwerken.” Reindersma noemt een aantal voorbeelden van initiatieven: “Bijvoorbeeld een fietscrossbaan of het aanleggen van een pluktuin voor de bewoners van het dorp”, lacht hij. “En zo is er een heel scala aan activiteiten die de leefbaarheid ten goede komen, maar daar moet wel wat tegenover staan. Wij verwachten dat er vrijwilligers zijn die zich voor het initiatief inzetten, pas dan kijken we naar financiering.”