Arie op zoek naar de sterren 3”16

0
903
ARIE ZIET DE STERREN

Arie Molenhuis, Pieterbuurster in hart en nieren, organiseert een groot jubileumfeest voor het Zeehondencentrum en zoekt daarvoor nog artiesten die willen optreden. Zijn tactiek? Gewoon in de bus stappen en erop af. Arie gaat op zoek naar de sterren en de Streekkrant volgt hem.

Arie stapt dus gewoon op de artiesten af. Geen gedoe verder. Zo was hij onlangs in Vinkeveen, op zoek naar een zanger. Een bekende zanger. Het enige dat Arie wist was dat hij bezig was met de bouw van een nieuw huis. Eenmaal in Vinkenveen bleek echer dat nog zeker tien nieuwe woningen gebouwd werden. Dat werd dus nog even zoeken. Op deze manier vond Arie in 1996 ook André Hazes. Arie reed richting zijn woonplaats, polste wat mensen en via de uitbater van het hotel kwam hij op het goede spoor. ‘Ik moest naar de Plashoeve. Net toen ik de autodeur opende, liep Andre er. Op krukken. Ik heb vervolgens ene bijzonder gezellige middag en avond met hem gehad. Hij rookte net als mij Camel, ik dronk net als hem bier’, lacht Arie. Bewijsstukken zijn de foto’s in het plakboek. Arie tegenover André. In de asbak twee brandende sigaretten, elk een pilsje voor de neus. ‘Ge-wel-di-ge man die André’, zegt Arie. ‘Ik kende hem niet, maar het leek wel alsof we elkaar al jaren kenden.’ Ondertussen lopen de voorbereidingen op 4,5 en 6 maart gestaag. Behalve een paar toppers staat het programma redelijk in de steigers. Met een koor van 150 mensen, met Bert Schaap, Arnold Veeman, The Roots, met Addance, met Harry Slinger’s Drukwerk, Evert Baptist en Burdy. ‘Er zijn nog wat losse eindjes, maar dat gaan we snel regelen’, zegt Arie, die verder een boek uit wil brengen. Maar daarover later meer. Begin deze week heeft Arie contact met ‘Volendam’ en een andere volkszanger. Met een beetje geluk is eind deze week het programma rond. ‘Om het op z’n Hazes’ te zeggen: het kost bloed, zweet en tranen, maar het gaat een geweldig weekend worden’, belooft Arie.