Te weinig ruimte samenwerkingsschool Kornhorn zorgt voor creatieve oplossing

0
149
Kornhorn Groen Borg Zolder

“We willen gebruik gaan maken van de zolder boven”

KORNHORN- Het schoolgebouw van samenwerkingsschool De Groene Borg in Kornhorn is te klein. Dat zegt Heleen van Steijn, directrice van de school. “Dit is het oude schoolgebouw van cbs Maranathaschool. Anderhalf jaar geleden is cbs Maranathaschool in Kornhorn samengegaan met obs Het Middelpunt in Noordwijk. We hadden vijf lokalen, dus dat paste net. Maar er blijft weinig ruimte over. Daarom willen we gebruik gaan maken van de zolder boven.”

Regelmatig gaat directrice Van Steijn haar kantoor uit om plaats te maken voor de dyslectiebegeleider en een leerling. “Er is anders gewoon geen plek. Ook de onderwijs-assistente heeft geen plaats. Daarnaast hebben we ook geen gemeenschapsruimte en geen leerplein.” Nog voordat de fusie er kwam, had de directrice haar bedenkingen bij het samengaan van de scholen. “In verband met de grootte van het schoolgebouw. Een oplossing zou zijn om er een noodlokaal bij te maken. Maar dan bestaat het gevaar dat het noodlokaal niet echt onderdeel van de school zou zijn. En dat is de zolder nu wel. Het is helemaal verbouwd, zo’n verrijking. Per 1 februari willen we de verbouwing volledig rond hebben.”