Arie op zoek naar de sterren 4”16

0
143
ARIE ZIET DE STERREN

Arie Molenhuis, Pieterbuurster in hart en nieren, organiseert een groot jubileumfeest voor het Zeehondencentrum en zoekt daarvoor nog artiesten die willen optreden. Zijn tactiek? Gewoon in de bus stappen en erop af. Arie gaat op zoek naar de sterren en de Streekkrant volgt hem.

‘Ja. Euh. Wacht nou even. Moi Wilma. Ja, ik sta bij de wasmachine. Hoor je mij?’ Het is maandagmiddag. Arie is bijzonder goed gehumeurd. Dat heeft ten eerste te maken dat hij naast een wasmachine én naast Wilma – de vrouw van Burdy- staat én omdat hij het afgelopen weekend goede zaken heeft gedaan. Heel goede zaken zelfs.  Als hij de wasmachine heeft gelaten voor wat het is, steekt hij van wal. ‘Ik ben zaterdag bij de open dag van  RTV Noord geweest. Ongelooflijk dat het zo druk was, maar daar gaat het even niet om. Ik heb daar Erwin de Vries gesproken en hij heeft toegezegd naar Pieterburen te komen. Hij zal op vrijdag samen met een 150 mannen en vrouwen sterk koor ‘De Polder’ ten gehore brengen. Ik krijg er nu al kippenvel van. De Vries is een topper. In alle opzichten. Eigenlijk was hij verhinderd, maar hij heeft even wat zaken verzet’, zegt Arie. Weer een naam dus, na Arnold Veeman, Burdy (als Burdy én als Bert Schaap), Drukwerk met Harry Slinger en Evert Baptist.  ‘Ik heb ook met de RTV Noord grootheden Van Selm, Dreise en Oosterhuis gesproken. Niet verkeerd, wellicht dat iemand van dit trio het Gala op vrijdag zal presenteren. Kortom: ik heb goede zaken gedaan. Het kon minder.’
Waar Arie wel tegenaan loopt, is de affaire Terschelling. Ofwel: de illegale opvang van zeehondjes.  ‘De zeehondencrèche staat daar los van, maar tóch. Ik merk bij bepaalde partijen even wat terughoudendheid. Jammer. Zondagnacht ben ik maar weer met de vergunningen aan de slag geweest, en – meer goed nieuws- voor de vrijdag heb ik ook nog een koor uit Groningen weten te strikken. En nu? Nu zit ik bij Wilma. Niet alleen hoor, Bert is er ook, haha. Het is al met al een goede week geweest. Dat er nog veel van dit soort weken mogen volgen.’ Arie heeft opgehangen. Logisch. Hij is op visite bij Wilma. Wie zou dan gestoord willen worden?