Eerste les werelddansen in het Zonnehuis groot succes

0
179
zuidhorn werelddansen 1

zuidhorn werelddansen 2zuidhorn werelddansen 3zuidhorn werelddansen 4zuidhorn werelddansen 5zuidhorn werelddansen 6zuidhorn werelddansen 7ZUIDHORN – Vorige week werd er in het Zonnehuis Oostergast in Zuidhorn de eerste les werelddansen gegeven onder leiding van dansdocente Marijke Dijkshoorn. Na deze eerste, gratis les volgen er nog 13 lessen die elke dinsdag plaatsvinden. De opkomst was overweldigend. Het Dorpsplein in het Zonnehuis stond vol met enthousiaste ouderen die genoten van de verschillende soorten muziek en dans. Want daar staat werelddans voor: dans en muziek van over de hele wereld. Vrolijke liedjes uit de Balkan en springerige dansen uit Egypte. “De energie die uitgaat van zo’n dansgroep is mooi. Fijn om aan mee te doen én interessant om naar te kijken”, aldus Hilda Hoekstra, leidinggevende dagbesteding in het Zonnehuis.