Trinke Miedema

0
229
In beeld

Sinds 2011 woont oud-leerlinge van het Lauwers College, Trinke Miedema, in Bolivia. Ze heeft hier Cesar en Evelin leren kennen en samen met hun is ze stichting Por Todo El Mundo begonnen. “Het is een stichting voor verstandelijk gehandicapte kinderen en jong volwassenen”, legt Miedema uit. “Ik geef speciaal onderwijs in het dorp.”

In 2001 haalde ze haar VWO-diploma aan het Lauwers College en na allerlei baantjes en studies, zoals SPH en Orthopedagogiek, ging ze maar liefst zes keer met de organisatie World Servants naar Bolivia, Ghana, Zambia en drie keer naar India. Hier ontdekte ze haar levensdoel: mensen helpen. “Ik heb een tijd in een weeshuis in Bolivia gewerkt, en daar merkte ik dat ik wel echt op mijn plek ben in Bolivia”, aldus Miedema.

Onlangs was ze in terug in Nederland en het bezoek aan haar familie werd gecombineerd met het ontvangst nemen van een cheque op het Lauwers College in Buitenpost. De opbrengst van het kerstgala van de school ging voor een gedeelte naar Por Todo El Mundo. Maar liefst 200 euro mocht ze in ontvangst nemen uit handen van de voorzitster van de activiteitencommissie, Noa van Brummelen. Een ander gedeelte van de opbrengst gaat naar World Servants. Een aantal leerlingen van de locatie Buitenpost zal naar Miloso in Zambia gaan.