Abel Tasman binnenkort ook in chocoladevorm te krijgen

0
167
Grootegast filmpje abel tasman chocolade-3

Grootegast filmpje abel tasman chocolade-4Grootegast filmpje abel tasman chocolade-5Grootegast filmpje abel tasman chocolade-6Grootegast filmpje abel tasman chocolade-7Grootegast filmpje abel tasman chocolade-8Grootegast filmpje abel tasman chocoladeGrootegast filmpje abel tasman chocolade-2GROOTEGAST – Bakkerij Hamersma gaat in zee met Abel Tasman. Er is een beeldje ontworpen van de bekende ontdekkingsreiziger, die door middel van een mal en vloeibare chocolade binnenkort in eetbare vorm te krijgen zal zijn. Het beeldje is ontworpen door Theun Terpstra en heeft deze gepresenteerd aan Weit Hamersma. Hij denkt zelfs aan het grote beeld van Abel in een verkleinde versie uit te voeren, en die in chocolade te laten gieten. Bij de aankoop van het chocoladebeeldje krijgt de koper ook een draagtas van de gemeente Grootegast met als opschrift: ‘gemeente Grootegast even voortvarend als Abel Tasman’. “Nog wel moet er het een en ander overlegd worden met ‘Chocoladedroom’ uit Niekerk, zij nemen het gieten voor hun rekening”, aldus Hamersma.