Arie op zoek naar de sterren 5”16

0
140

Arie Molenhuis, Pieterbuurster in hart en nieren, organiseert een groot jubileumfeest voor het Zeehondencentrum en zoekt daarvoor nog artiesten die willen optreden. Zijn tactiek? Gewoon in de bus stappen en erop af. Arie gaat op zoek naar de sterren en de Streekkrant volgt hem.

Arie valt er meteen mee in huis. “Het feest is verschoven. Het feest is nu op 28, 29 en 30 oktober, in plaats van 4,5 en 6 maart.” Dat schept weer nieuwe mogelijkheden, vindt Arie. “Het wordt nog mooier dan het al was. Zo ga ik woensdagmiddag naar een hotel in Veendam om met onder meer een directeur van een groot orkest te praten. Zij konden niet op 4 maart, maar hebben nu meer tijd natuurlijk.” Hoe het feest eruit gaat zien? “Nou, er komt een grote aluhal. Met schotten en een soort dak erboven. Naast de Zeehondencrèche. Het bedrijf Van Kammen uit Oosternijkerk regelt het gratis. Het wordt heel luxe,” verzekert Arie. Wel zit hij op dit moment achter de artiesten aan, die toezeiden te komen in het weekend van 4 maart. “Ik moet hen inlichten dat het feest verplaatst wordt. De mensen die ik tot nu toe bereikt heb, hebben nog niet afgezegd. Zo was er al een koor van 150 man aan het oefenen voor 4 maart, maar toen ik zei dat het werd verschoven, was het geen enkel probleem.” Een bezige bij blijft Arie, want op 4 maart heeft hij alsnog iets leuks in de planning staan. “Dan organiseer ik voor 100 kinderen van de Voedselbank in de stad een dagje Pieterburen. Binnen een week had ik dat geregeld. Kinderen zijn natuurlijk ook sterren,” verklaart hij. Bij het benaderen van de artiesten vindt hij het belangrijk dat de artiesten goed zijn. “Ik houd daarbij geen rekening met mijn eigen muzikale voorkeur, maar met wat het publiek leuk zal vinden. Of het daadwerkelijk leuk wordt? Reken maar. De vrijdag ziet er daarbij wel heel anders uit dan de zaterdag en zondag. Want de zaterdag, wordt namelijk het feest der feesten,” besluit hij mysterieus.