Einde prestatievoetbal GVB

0
2200

GROOTEGAST – Volgend seizoen is er geen prestatievoetbal meer bij zondagclub GVB. De Grootegaster Voetbal Boys spelen het seizoen uit en gaan verder als recreatieteam. “De afgelopen tijd hebben veel jongens aangegeven te stoppen en dat kunnen we als klein clubje niet opvangen”, verklaart Heine Scheerhoorn. “Het speelde al een tijdje. Toen zijn we om de tafel gegaan en hebben de conclusie getrokken: negen spelers die weggaan is te veel. We hebben maar twee seniorenelftallen. Dan moet je een keuze maken. Het is jammer”. De overgebleven spelers zullen op recreatieve basis doorgaan. “Als het niet kritiek wordt- een speler gaat misschien naar Ierland- dan spelen we het seizoen uit.”. GVB werd in 2009 weer opgericht nadat het zich afscheidde van zaterdagclub Fc. Grootegast. De blauw-zwarten staan momenteel troosteloos onderaan in de vijfde klasse C.