Erik Werkman

0
157
Man met de hamer - Erik

Voorzitter CV Oldeclooster

“Dit is mijn vierde jaar als voorzitter bij Carnavalsvereniging Oldeclooster. We hebben ongeveer 600 leden en we zitten met vijf man in het bestuur. Toevallig zitten we ook alle vijf in de Raad van Elf, haha. Rond deze periode is het heel erg druk, carnaval begint natuurlijk dit weekend al. Ik organiseer, samen met de andere leden van het bestuur, de bestuursvergaderingen en we maken een draaiboek voor de carnavalsweek. We doen eigenlijk heel veel samen. Maar ook dingen zoals vergunningen aanvragen en alles regelen met de politie… Dat moet toch allemaal gebeuren. We hoeven gelukkig met het bestuur niet vaak te stemmen, omdat we het over het algemeen altijd met elkaar eens zijn. Het is niet zo dat ik als voorzitter altijd knopen moet doorhakken.

We zijn vrijwel het hele jaar bezig met de voorbereiding op carnaval. Na de carnavalsweek gaan we direct evalueren en vergaderingen. Dit gebeurt per commissie, maar ook samen, en ook nog een keer met de politie en de gemeente. Soms nemen we een aantal weken een kleine pauze, maar voor de zomervakantie zijn we alweer druk bezig. We vergaderen elke dinsdag. Dat moet ook wel, want er zit gewoon gigantisch veel voorbereiding in zo’n week. Het is net een bedrijf!

Carnaval is voor mij belangrijk omdat ik ermee opgegroeid ben. Mijn vader zat al bij de vereniging en in het bestuur. Je kan het denk ik vergelijken met dorpsfeesten. We doen het samen als dorp, er worden wagens gebouwd en iedereen is er druk mee bezig. Er is gewoon heel veel binding met het dorp. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken dit weekend. Het wordt echt geweldig al is het wel een hele klus om alles te organiseren. Voor ons is het meer dan alleen feestvieren. Zo brengen we een eigen krant uit en wordt er druk aan verschillende wagens gebouwd. Je ziet dan dat iedereen zo erg zijn best doet en er iets moois van probeert te maken. Ook zijn er heel veel mooie dingen te zien tijdens de tocht en daar doe je het uiteindelijk allemaal voor natuurlijk.”