Grootegast subsidieert verduurzaming van gebouwen met een maatschappelijke functie

0
155

GROOTEGAST – De gemeente Grootegast stelt 58.000 euro beschikbaar voor duurzaamheidsmaatregelen bij gebouwen met een maatschappelijke functie, zoals dorpshuizen, sportaccommodaties en schoolgebouwen. Het doel is het verlagen van het energieverbruik en de CO2-uitstoot. Ook komen de maatregelen ten goede aan de exploitatielasten van de aanvrager.

Organisaties kunnen subsidie aanvragen voor verschillende duurzaamheidsmaatregelen, zoals zonnepanelen, vloerisolatie en dubbele beglazing. De gemeente zal maximaal de helft van de investering vergoeden. Het minimale bedrag waarvoor subsidie aangevraagd kan worden is 2500 euro. De maximale subsidie is 10.000 euro. Vanaf 1 februari 2016 kan de subsidie worden aangevraagd.