Op zoek naar de Russische rattenslang

0
890

STREEK – Richard Struik van Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland (RAVON) is op zoek naar waarnemingen van de Russische rattenslang, om het exacte aantal in kaart te krijgen.

“De rattenslang is niet giftig en volstrekt ongevaarlijk, bij een ontmoeting met de mens zullen ze proberen te vluchten”, aldus Struik. “De Russische rattenslangen kunnen een lengte van 1,5 tot 2 meter bereiken. Volwassen dieren zijn bruin tot zwart met al dan niet (meestal wel) bruin tot gele dwarsbanden. Jonge dieren zijn bruin met een uitbundig vlekkentekening. Op basis van deze kenmerken zijn ze goed van ringslangen te onderscheiden die ook in deze omgeving voorkomen.” Russische rattenslang gezien? Neem dan contact op met Richard Struijk r.struijk@ravon.nl of 024-7410600.