Opvanglocatie voor maximaal 300 asielzoekers in Grootegast

0
104

GROOTEGAST- Het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) heeft ingestemd met de vestiging van een asielzoekerscentrum in Grootegast voor maximaal 300 personen en een periode van 5 jaar, te verlengen met maximaal 5 jaar. Dit is de uitkomst van een gesprek tussen burgemeester Kor Dijkstra en het COA.

Alternatieve locatie

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 26 januari verleende de gemeenteraad van Grootegast geen steun aan de vestiging van een asielzoekerscentrum voor maximaal 500 personen en een periode van maximaal 10 jaar aan de Legolaan in Grootegast. Via een motie gaf een meerderheid van de raad het college van burgemeester en wethouders de opdracht om op zoek te gaan naar een alternatieve locatie voor huisvesting van maximaal 300 personen en een periode van 5 jaar, te verlengen met maximaal 5 jaar. Het college gaat nu in samenspraak met het COA alternatieve locaties onderzoeken.