Verdachten aanwezig bij reconstructie moord Jesse van Wieren

0
142
Kloosterburen reconstructie moord-4

KLOOSTERBUREN- Woensdag vond er een reconstructie van de moord op Jesse van Wieren plaats in Kloosterburen.

“Met de twee verdachten is er afzonderlijk door de woning gelopen, zodat ze elkaar niet konden beïnvloeden. Ze hebben verteld wat er gebeurd is, daar zijn we de hele dag mee bezig geweest,” vertelt Manon Hoiting, woordvoerder bij het Openbaar Ministerie. “De advocaten waren aanwezig, een officier van justitie, een rechterlijke commissaris en een landelijk videoteam van de politie om het gebeuren op te nemen.” Of het gebruikelijk is dat er een reconstructie plaatsvindt bij een moord? Volgens Hoiting gebeurt dat wel vaker. “ Twee jaar geleden hebben we dat nog gedaan bij een andere moordzaak.” Hoiting vertelt dat de twee verdachten van de moord op Jesse naar het Pieter Baan Centrum in Utrecht gaan om daar behandeld te worden.