Theater te Water schittert in Pieterburen

0
136
Theater te Water schittert in Pieterburen

PIETERBUREN – Afgelopen weekend heeft het Theater te Water in het dorpshuis van Pieterburen De Laatste Bus gespeeld. De jonge acteurs schitterden op het podium van de uitverkochte zaal. Het bushokje aan de Dorpsstraat is de plek waar het verhaal zich afspeelt. De laatste halte, waar een dakloze schuilt, waar op de bus gewacht wordt (die niet rijdt) en waar actie gevoerd wordt voor én tegen het asielzoekerscentrum. Voor de Groningse dorpen komen veel herkenbare zaken langs, zoals de winkels die gesloten zijn, het dorpshuis dat dicht is, het kleine schooltje, dorpsbelangen aangestuurd door een vrouw van buiten en de ondernemer die voor het geld gaat. En dat vond grote waardering bij de toeschouwers. Zoals bekend is De Laatste Bus ook helaas de laatste winterproductie van dit theatergezelschap. Pieterburen was echter blij dat het de bus niet had gemist.