Barontheater decor van spetterend optreden ‘Friese Simon en Garfunkel’

0
222
friese-spelers

OPENDE – De laatste mensen nemen plaats op het rode pluche in Baron theater terwijl het zaallicht word gedimd. In de prachtige zaal van dit theater speelden de Friese tweeling Peter en Engbert Braam afgelopen zaterdag hun theaterconcert Toen en Verder.

Over Toen..

Na jaren vooral bezig te zijn geweest met medewerking aan themadiensten e.d. willen de beide broers nu een breder publiek aanboren met een theaterprogramma van 2 uren, waarin zij o.a. met hun muziek terug blikken op ‘Toen’… Dit met nummers van hun eerste 2 CD’s, zoals bijv. nummers als Northern Light en prachtige vertolkingen van Simon en Garfunkel en Robert Paul. Robert Paul inspireerde de mannen niet alleen met het prachtige nummer Kleuren van de Regenboog maar ook tot het nadoen van een sketch met vele herkenbare stemmen.

En Verder..

Tijdens theaterconcert werd tevens de nieuwe CD Grenzeloos gepresenteerd. Op deze nieuwe CD staan 11 nummers. Met deze CD slaan Peter en Engbert weer een nieuwe weg in en daarmee kwam ook de wens voor het theaterconcert, zo vertellen de beide broers bij de presentatie.

En Verder’ duidt dan vooral ook op het maken deze nieuwe muziek en dit laten zij tijdens het concert dan ook horen met fraaie nieuwe nummers, die allen op hun nieuwste CD staan.

Waren zij voorheen vaak samen op pad, nu staat naast Peter en Engbert ook de band met drummer/percussionist Sido Wagenaar, toetsenist Gert-Jan Jaarsma en bassist (tevens contrabas) Gerrit Steen. Het geheel zorgt voor een mooi plaatje op het podium, maar vooral ook voor mooie muziek.

Het publiek was duidelijk te spreken over deze prachtige combinatie! De mooie reacties en luid applaus, zorgde voor een mooie sfeer in de zaal.

De sketches zorgden voor herkenning en herinnering en ook de muziek werd enthousiast ontvangen. Een sfeervolle avond die op verzoek van het publiek werd afgesloten met het Friese nummer de Bokser.