Niekerk herstelt zich en geeft wedstrijd glans

0
136
niekerk voetbal 1

NIEKERK – Niekerk had wat goed te maken na de deceptie vorige week in Roodeschool. De ploeg heeft haar les geleerd. Het herstel mocht er zijn. Met bij vlagen goed voetbal werd De Fivel aan de kant gezet: 4-2.

Kritisch beschouwd liet Niekerk een aantal steken vallen en mocht laatste man en kapitein Wilco Noordhof van geluk spreken dat hij geen rood kreeg nadat hij aan de rem trok bij een doorgebroken speler. En na de 2-0 misten de gasten een penalty, waardoor de wedstrijd anders had kunnen lopen. Maar het positieve overheerste bij de Westerkwartierder formatie die nogal wijzigingen kende vanwege de afwezigheid van basisspelers. Hoe zouden de jonkies zich houden, die zich mochten bewijzen? En dan waren er de revanchegevoelens bij doelman Dennis Ottens, die vorige week drie keer in de fout ging. Nou, de jonge garde hield zich knap staande en Ottens deed weinig fout. Het meest verrassende was dat het niet op elkaar ingespeeld elftal elkaar makkelijk vond. En er zat structuur in de technisch balvaardige ploeg. Omdat ook de Zeerijper club- notabene uit de derde klasse gedegradeerd en nu onderaan bungelend van de vierde klasse- wilde voetballen werd het een leuke, open strijd. De eerste vroege, doelrijpe kans was voor de rood-witte ploeg. Alwin Jonker gaf de beslissende pass op topscorer Jasper Siepelinga, die doelman Sander Steenbergen op de proef stelde met een hard schot. Aan de andere kant een vrije trap van Jacob Havinga, die net over zeilde. Niekerk was weer aan zet. Robin Lukens kwam door over de vleugel, gaf scherp voor, waar Edwin Zwier attent op reageerde: 1-0. Lukens, een van de jonge spelers, kreeg daardoor zelfvertrouwen en nam zijn elftal daarin mee. Niekerk toonde zich fysiek sterk en benutte de ruimtes goed. Dit leidde na een half uur tot een mooie aanval uit het boekje. Zwier kwam in op een voorzet van de flank. Dit keer was de reservekeeper van De Fivel de baas. Niekerk kreeg aardig de controle over de wedstrijd. De score was te mager. De ook prima spelende back Robert Smit was betrokken bij een volgende kansrijke aanval. Smit gaf precies op tijd het passje tussendoor, maar de aanval werd onterecht afgevlagd door de grensrechter (Hofman floot prima en mannelijk en ging niet altijd in op de grensrechter die uitbundig met zijn vlag zwaaide). Op slag van rust was het de zeer snelle en gevaarlijke Siepelinga, die de bevrijdende 2-0 op de schoen had, maar zijn lob over de keeper was te laag. Dit na voorbereidend werk van Hidde Kijf, die in ideale positie niet wilde uithalen en besloot de bal in de trechter te brengen. Maar de 2-0 liet niet lang op zich wachten na de verplichte rustpauze. De opbouw kwam van de lange Noordhof, die de bal te ver voor zich uit speelde en met een sliding weer in balbezit kwam, om vervolgens met een cross de zijkant te bedienen. De voorzet werd gegeven en Smit schoot dwars door het midden de 2-0 binnen. Zoals zo vaak sluipt er dan achteloosheid in na zo’n riante voorsprong. De thuisclub kwam aanvankelijk niet in problemen, maar wel nadat Jonker zijn tegenstander naar de grond sleurde: penalty! Ottens was kansloos, maar de bal ging via de paal weer uit het doel. Het was een cruciaal moment- onnodig dat wel- in de wedstrijd die beslist leek. Met nog twintig minuten te gaan gaf Smit het passje op de wendbare Siepelinga, die gevloerd werd. De vrije trap werd door Siepelinga op weergaloze manier ingeschoten, onhoudbaar achter Steenbergen: 3-0. De wedstrijd was definitief gespeeld. Al vielen de doelpunten in de slotfase ineens als rijpe appelen. Want een schot van Geert van der Veen ging nu via dezelfde paal wel het doel in: 3-1. Terwijl De Fivel zich klaarmaakte voor het onmogelijke, lag de bal al snel weer in het andere net. Na een uitbraak ging Zwier alleen op het doel af, bereikte op het laatste moment nog Siepelinga, die de bal in het doel frommelde: 4-1. Wedstrijd gespeeld? Ja. Maar de doelpunten bleven komen. Op randje buitenspel wist Van der Veen met een lob Ottens weer te verschalken. De Noord-Groningers waren zowaar op weg naar 4-3, nadat Noordhof wederom een tegenstander raakte, die het uitschreeuwde van de pijn, maar dat was meer toneelspel. De vrije trap werd tot enige opluchting in het Niekerk-kamp over geschoten. Hoe dan ook, het herstel ten op zichte van vorige week mocht er zijn. De jonge formatie van Marcel Hiemstra gaf de wedstrijd bovendien glans. Dat er nog wel wat krasjes op kwamen, daar zullen ze in Niekerk en omstreken niet echt wakker van liggen. Niekerk maakt nog een klein kansje op de periode. Maar dezelfde periode is waarschijnlijk al verspeeld. Bij Corenos. En daar zal Niekerk nog wel van wakker liggen.

Niekerk-De Fivel 4-2; Scoreverloop: 10. Edwin Zwier 1-0, 50. Robert Smit 2-0, 70. Jasper Siepelinga 3-0, 90. Geert van der Veen 3-1, 91. Jasper Siepelinga 4-1, 92. Geert van der Veen 4-2; Arbiter: Hofman (Hoogezand); Gele kaart: Arjan Cazemier, Jasper Siepelinga (Niekerk), Arjan de Vries, Frank Pijper (De Fivel); Toeschouwers: 100

Opstelling VV Niekerk: Dennis Ottens, Arjan Kazemier (60. Frank Renkema), Wilco Noordhof, Alwin Jonker (75. Robin Roebers), Patrick de Pender, Jeroen Brandsma, Jasper Siepelinga, Robert Smit, Edwin Zwier, Hidde Kijf (85. Gert-Jan de Vries), Robin Lukens

Ster van het Veld: Jasper Siepelinga (Niekerk). Niet alleen de topscorer van de ploeg, maar ook de man van de acties. Is wendbaar, balvast en razendsnel. Pikte toch ook weer twee doelpuntjes mee.