Veldrit Surhuisterveen Fiets voor een Huis

0
154
Veldrit Surhuisterveen Fiets voor een Huis

SURHUISTERVEEN – Zaterdag 20 februari 2016 zal de derde editie van de veldrit ‘Surhuisterveen Fiets voor een Huis’ verreden worden. De opbrengst van de veldtoertocht komt volledig ten goede aan het goede doel: huizen bouwen in Bangladesh. De afstanden zijn deze keer 30 en 45 km. Er kan worden gestart tussen 9:00 en 10:00 uur. Inschrijven kan vanaf 8.30 uur in het clubhuis van ’t Fean ’58, De Ketting 3 te Surhuisterveen, waar ook de start is.

Voor enkele gedeelten van de route geldt dat het alleen is toegestaan om tijdens de veldrit hiervan gebruik te maken. Emi Nieuwenhuis: “Het wordt steeds lastiger om toestemming te krijgen gebruik te maken van paden en onverharde wegen. Toch is het ons weer gelukt om een gevarieerde route uit te zetten.” De organisatie verzoekt alle mountainbikers om niet ongevraagd in de natuurgebieden te fietsen. In samenwerking met een groot aantal landeigenaren, Staatsbosbeheer, de Motorclub Marum, Strandheem en Zandhandel Poelman is er weer een gevarieerde route uitgezet. “Zonder de medewerking van de grondeigenaren is het niet mogelijk om een veldrit te organiseren”, laat parcoursbouwer Emi Nieuwenhuis weten. De inschrijfkosten zijn 7,50 euro.